Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Knin, 26.04.2013.

Josipa Rimac kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu, a Nikola Blažević i Slaven Ivić za dogradonačelnike

Josipa Rimac kandidatkinja je HDZ-a za kninsku gradonačelnicu, a Nikola Blažević i Slaven Ivić za njene zamjenike na predstojećim lokalnim izborima.
Josipi Rimac, 33-godišnjoj stručnoj specijalistici ekonomije, rođenoj u Lukaru u Promini, a odrasloj u Kninu, ukoliko pobijedi, bit će ovo treći uzastopni mandat kninske gradonačelnice.
U predstavljanju kandidata na kninskoj tvrđavi Rimac se usredotočila na rezultate kninske gradske uprave u proteklom mandatu.

- U proteklom četvorogodišnjem mandatu u grad Knin se investiralo 340 milijuna kuna, od IPA projekta vodoopskrbe i kanalizacijskog sustava te uređenja Zvonimirove i Tuđmanove ulice, preko obnove i izgradnje novih stambenih zgrada do gradnje nove crkve i Spomenika hrvatske pobjede. Također, u zadnje četiri godine u Kninu je zaposleno 776 ljudi. Uz to, naša potpora DIV-u pokazala se kao pun pogodak, jer je DIV u pogon u Kninu uložio 25 milijuna eura te konstantno zapošljava nove ljude. Na kraju, u naša protekla dva mandata broj nezaposenih u samom gradu smanjen je s 2.400 na 1.600. Sve to su brojke na osnovu kojih tražimo još jedan mandat kako bi realizirali nove projekte za grad – kazala je Rimac predstavivši i svoj predizborni slogan: „Knin zna da ga volim“.
Kandidat za prvog zamjenika kninske gradonačelnice je Nikola Blažević, 45-godišnji upravni pravnik rođen u Kninu, zaposlen kao tajnik kninskog Veleučilišta. Blažević je, predstavivši se, naglasio da će raditi za „malog“ čovjeka.
- Obećavam da ću činiti ono što sam činio i ranije, odnosno biti uvijek dostupan običnom i malom čovjeku. Ne želimo pobjedu da bi vladali nego da služimo građanima. U naredne četiri godine sa stručnim timom HDZ-a gradit ćemo bolji i ljepši Knin koji će imati štih Europe. Vjerujem da će građani prepoznati sve dobro što je ova vlast napravila u proteklih osam godina, iako nažalost postoje pojedinci koji ovaj grad gledaju kroz prizmu raskopanih ulica i građevinske radove. Ako je naš grijeh što radimo, gradimo i uređujemo ovaj grad, mi ćemo ga činiti i dalje – poručio je Blažević.
Kandidat za drugog zamjenika gradonačelnice je Slaven Ivić, 30-godišnji inženjer elektrotehnike rođen u Tešnju koji od svoje 13. godine živi u Kninu, a trenutno je zaposlen u kninskom Komunalnom poduzeću i radi na IPA projektu vodoopskrbe i kanalizacijskog sustava za koji kaže da je temelj razvoja grada.
- Sve svoje stečeno znanje na provedbi IPA projekta vodoopskrbe i odvodnje primijenit ću obavljajući svoju buduću dužnost zamjenika gradonačelnice. Moram reći da je spomenuti IPA projekt temelj kninskog gospodarskog rasta, razvoja turizma i zaštite naše rijeke Krke. Pozivam naše Kninjane i Kninjanke da biraju vlast koja zna, koja radi, koja gradi i koja voli svoj Knin – kazao je Ivić.
Potporu kninskim kandidatima dali su i kandidat HDZ-a za Šibensko-kninskog župana, Goran Pauk te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Ante Kulušić.

FOTOGALERIJA...

 

  

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©