Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Šibenik, 08.01.2015.

Priopćenje za medije

Priopćenje Ivana Klarina, predsjednika županijske organizacije SDP-a i koordinatora izbornog stožera Ive Josipovića za IX. izbornu jedinicu u kojem on proziva čelnike ŽO Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije zapravo su pokazatelj nervoze i napetosti u redovima SDP-a kako u Hrvatskoj, tako i u Šibensko-kninskoj županiji, zbog toga što su svjesni da ih na izborima čeka TEŽAK PORAZ! Ostalo je međutim, nejasno, da li se bojazan od toga što će se dogoditi nakon gubitka izbora odnosi na buduću karijeru Ive Josipovića ili onu čelništva ŽO SDP-a.

U SDP-u znaju da su odgovorni što Hrvatska grca u problemima, što je nezaposlenost svakim danom sve veća i što se sve teže i teže živi. Iza ove posljednje reakcije “mladog lava” SDP-a je upravo strah od građana i njihove reakcije kako na predstojećim predsjedničkim, ali uskoro i na parlamentarnim izborima.

Ivan Klarin je u svom priopćenju iznio mnoštvo neistina. Netočno je kako se ne radi na povlačenju novca iz EU fondova, jer su upravo Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija prvaci u Hrvatskoj po pitanju korištenja novca iz europskih fondova, o čemu je više puta govorio i podržao i njegov stranački kolega, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU g. Branko Grčić.

U odnosu na smiješne i neistinite navode o financiranju političkih kamapanja sa Šubićevca, pozivamo Državno odvjetništvo da sve provjeri i preispita, a nakon što se utvrdi da je sve transparentno, kao što mi odgovorno tvrdimo da jest, uslijedi i isprika mladog Ivana Klarina, koji će za taj plaćeni oglas, zasigurno naći sredstava, u svom nemalom proračunu za osobnu promidžbu.

Ono što svi žitelji Šibensko-kninske županije moraju znati jest da je glas za Josipovića glas za ukidanje Šibensko-kninske županije kao takve. Josipović je, naime, za to da se u sklopu njegove regionalizacije Šibensko-kninska pripoji Splitsko-dalmatinskoj županiji. Županije trebaju i moraju opstati! To je stav HDZ-a i naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović. Županije su odradile više od 1.300 projekata koji su financirani iz fondova EU.

Josipović i SDP u nedostatku argumenata, vizije i vodstva se okreću sukobima - pozivaju na podjele. Mi pozivamo na promjene i na novo hrvatsko zajedništvo! To je put kojim Hrvatska treba ići! Poruka prvog kruga izbora jest da građani žele promjene – u Šibensko-kninskoj županiji preko 68 posto ih je glasovalo za promjene! Isto je tako jasna poruka da građani žele zajedništvo i bolju Hrvatsku! I to je naša kampanja i to su poruke Kolinde Grabar-Kitarović, buduće predsjednice Republike Hrvatske!

S poštovanjem,
Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske


 

  

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©