Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 


13.05.2015.

U Organizaciji Županijskog odbora Zajednice žena "Katarina Zrinski" Šibensko-kninske županije predstavljeni "Tuđmanov arhiv" i "HDZ od osnutka do Prvog općeg sabora"

Županijski odbor ZŽ HDZ Katarina Zrinski organizirao je promociju književnog opusa "Tuđmanov Arhiv" u ponedjeljak, 11.svibnja 2015.godine u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" i u Kninu 12.svibnja 2015. u prostorijama na Veleučilištu Marko Marulić. Knjige su predstavili prof.dr. Miroslav Tuđman, akademik Dubravko Jelčić, Mate Kovačević i Tomislav Družak. Moderator u Šibeniku bila ja predsjednica županijskog odbora zajednice žena HDZ "Katarina Zrinski" Anita Aužina. Nazočnima i gostima obratili su se predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije i saborski zastupnik Ante Kulušić, tajnik ŽO-a Tomislav Vrdoljak, dogradonačelnik grada Knina Slaven Ivić , prvi župan šibensko-kninski Paško Bubalo, a u ime organizatora Anita Aužina.

Šest svezaka pod nazivom "Tuđmanov arhiv" te zbirka dokumenata "HDZ od osnutka do Prvog općeg sabora" koji su danas predstavljeni i u Šibeniku dolaze prekasno, kazao je njihov urednik Miroslav Tuđman, dodavši kako, da su se pojavile prije 15 godina, politike detuđmanizacije ne bi bilo. O Tuđmanovu opusu govorili su i akademik Dubravko Jelčić, Mate Kovačević i Tomislav Družak. Svi su istaknuli da je dr. Franjo Tuđman bio vizionar i da je predvidio neminovnost stvaranja malih nacionalnih država u Europi. Još je 1968. godine predvidio raspad Njemačke, kao i to da će se Europa integrirati, ali da se to može dogoditi samo kroz pravo svih naroda na samoodređenje. Za njega je HDZ bio nacionalni pokret za stvaranje hrvatske države. "Franjo Tuđman imao je znanje i hrabrost založiti se za svoje ideje za koje je izdržao i zatvor. Imao je strast i živio je za samostalnu hrvatsku državu i za tu se ideju bio spreman žrtvovati", rekao je prof. Miroslav Tuđman i dodao: "Ovo su dokumenti o tome kako je stvarana, čime se vodila i čemu je težila hrvatska politika", govoreći o korespondenciji njegovog oca, tvorca hrvatske države s 400 državnika. Naglasio je i da su sva njegova rješenja za neovisnost hrvatske države bila mirnodopska. Istaknuto je kako Tuđman nije bio samo državnik i političar nego i povjesničar.


 

  

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©