Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Šibenik, 20. lipnja 2012.

Tiskovna konferencija

Dana 20. lipnja 2012. godine održana je tiskovna konferencija povodom 3 godine vlasti SDP-HNS-a u Šibeniku. Tiskovnu konferenciju održali su je predsjednik GO HDZ-a Grada Šibenika Goran Pauk i potpredsjednik GO HDZ-a Grada Šibenika Danijel Mileta.
„Zaključak o učinjenom po ocjenama građana je da je ovo nesposobna vlast. Kao rezultat toga možemo reći da je ova vlast vlast na odlasku.
Podsjetimo se:
- Kadroviranje=S.O.S. = stručnost-otvorenost i solidarnost ; od 15-ak uposlenih u gradske strukture 12 članova SDP-a i HNS-a, pa dolazimo do zaključka da ta solidarnost vrijedi samo za pripadnike tih stranaka,
- 1. godinu ovoj gradskoj vlasti smetala je bivša vlast u Šibeniku,
- 2. godinu ovoj gradskoj vlasti smetala je središnja HDZ-ova vlast,
- 3. godinu, kad je njihova lijeva kukuriku koalicija na vlasti, smeta im ŠGF,
- Kleli su se u dobrobit Šibenika, a dobrobit je samo njihova. Sam Gradonačelnik je u naslovima čak apelirao na Vidovića i Baranovića – Šibenik bi trebao biti ispred SABOR-a- apel očito nije urodio plodno tlo.
Na otvaranju gradske plaže Banj, mediji su izvještavali kako su se gradski oci bez puno priče bacili u more. Drugo im nije ni preostalo kad nemaju što pričati o projektima. Banj, kojeg podržavamo je samo smokvin list za sve ono što je realizirano, odnosno nije.
Projekti Podi, Inavis,Kulina, TEF, škola Meterize… započeti su u prethodnom mandatu, mandatu HDZ-a pa i ranije.
Aktualna gradska vlast je stručnjak za nedovršene projekte.“ – kritizirao je Goran Pauk navodeći za primjer to što nisu uredili okoliš oko spomenika Dražena Petrovića.
„Projekt Poljana za koji nije realiziran, hvala Bogu da nije. Po projektu bi rampa za ulazak u benigni parking bila ispred Šibenskog kazališta što bi bilo degradiranje srca Šibenika i njegove kulture.“ – kazao je Pauk.

„Veselimo se i podržavamo svaki projekt koji podiže kvalitetu života u Šibeniku. Žao nam je što je kupalište Banj prvi, zadnji i jedini projekt kojeg je aktualna gradska vlast realizirala. Čak ne govorimo o projektu, nego polu-projektu, prvoj fazi. Vjerujemo kako gradski čelnici rade najbolje što znaju, ali su im rezultati mizerni i već sada je jasno kako će im građani na lokalnim izborima uskratiti dano povjerenje. Stoga, slobodno možemo reći kako je aktualna gradska vlast - vlast na odlasku, a odbrojavanje im je upravo počelo.
U međuvremenu, pod hitno je potrebno nadopuniti Elaborat stanja okoliša na području plaže Banj kako zdravlje i sigurnost plivača nitko ne bi dovodio u pitanje i kako bi mi, koji smo malo više upućeni u problematiku kontaminacije područja bivšeg TEF-a, bezbrižno pustili djecu tamo na kupanje, jer to kupalište ima potencijala. Postojeći elaborat ne opisuje cjelovito stanje morskog okoliša na području plaže, obzirom da zbog neznanja naručitelja (Grada Šibenika) ili pokušaja prebrzog skupljanja političkih bodova nisu izvršene analize ukupnih ugljikovodika, PAH ugljikovodika, fenola i mineralnih ulja u morskoj vodi i sedimentu. Upravo onih tvari koje predstavljaju potencijalno glavno onečišćenje i koje zbog svojih specifičnosti i/ili koncentracija mogu duži vremenski period ostati u okolišu. Optimizam ne ulijeva to što su istraživanja provedena 2004. i 2007. godine na lokaciji TEF-a pokazala prisutnost navedenih spojeva u morskom sedimentu.
Poskupio je prijevoz brodom iz Šibenika za Jadriju za 20 %. Želimo vjerovati kako to nema nikakve veze s favoriziranjem nove gradske plaže, ali… Kod vlasti na odlasku je čest taj 'ali…'.“ – kazao je Danijel Mileta. 

 

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©