Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Knin, 01.10.2012.

Održana Izborna skuština Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Šibensko-kninske županije

Dana, 1. listopada 2012. godine na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu s početkom u 16,30 sati održana je Izborna skupština Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Šibensko-kninske županije. U prepunoj dvorani pod predsjedanjem dosadašnje predsjednice gospođe Nedjeljke Klarić, izabrano je i novo vodstvo Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“.
Naime, jednoglasnom odlukom nazočnih članica HDZ-a za predsjednicu je izabrana gospođica Anita Aužina, a također jednoglasnom odlukom izabrane su i članice Županijskog odbora ZŽKZ Šibensko kninske županije: Aužina Anita, Abramović Zrinka, Bačić Hrvojka, Čatlak Sanja, Čulav Anela, Čurko Lidija, Ferara Marija, Jakelić Sanja, Jeraj Karmela, Juričev Martinčev Branka, Karadža Lapić Ljerka, Klarić Nedjeljka, Košuljandić Ivana, Lipić Vjera, Mandinić Sanja, Slavica Slavica, Šošić Katarina, Vlajić Niveska i Vujić Biserka.

Nedjeljka Klarić kao dosadašnja predsjednica ZŽKZ u kratkim je crtama izložila rad ZŽKZ u protekle dvije godine na području Šibensko-kninske županije, te se ujedno i zahvalila dosadašnjem vodstvu na nesebičnom zalaganju i predanom radu za dobrobit Hrvatske demokratske zajednice.
Pozdravne riječi uputila je i članica Nacionalnog predsjedništva HDZ-a, dopredsjednica ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije, predsjednica GO HDZ-a Grada Knina i kninska gradonačelnica Josipa Rimac koja je izrazila zadovoljstvo radom ZŽKZ u Šibensko-kninskoj županiji, te pozvala sve nazočne da se već sada aktivno uključe u nadolazeće lokalne izbore koji će biti u svibnju 2013. godine.
Nakon toga skupu se obratio saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije gospodin Ante Kulušić koji je s ponosom istaknuo kako žene HDZ-a na području naše županije obnašaju niz važnih funkcija. Napomenuo je da su u jednom trenutku na području Županije bile na čelu 3 gradonačelnice (Knin, Vodice, Šibenik), te jedna načelnica općine (Rogoznica). Istaknuo je također da je na prošlim lokalnim izborima na području Županije bilo 5 nositeljica listi HDZ-a te s tog stajališta možemo biti primjer drugima kako treba voditi računa o zastupljenosti žena u politici. Novom vodstvu ZŽKZ zaželio je na kraju puno uspjeha u radu.
Riječi pohvale za nemjerljiv doprinos radu žena u političkom životu na području Šibensko-kninske županije uputio je i potpredsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije, predsjednik GO HDZ-a Grada Šibenika i župan Šibensko-kninske županije gospodin Goran Pauk.
Ovoj Izbornoj skupštini ZŽ HDZ-a KZ, kao gosti nazoćili su još i tajnik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije, potpredsjednik GO HDZ-a Grada Knina i kninski zamjenik gradonačelnice Tomislav Vrdoljak, član predsjedništva ŽO HDZ-a i dopredsjednik GO HDZ-a Grada Šibenika Novica Ljubičić, dopredsjednik GO HDZ-a Grada Šibenik Danijel Mileta, član ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije Čedo Petrina, tajnik GO HDZ Grada Knina Miroslav Zorić te predsjednik GO Mladeži HDZ-a Grada Knina Slaven Ivić.
Na Skupštini je izabrano i 20 izaslanica za Sabor Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ koji će se održati 27. listopada 2012. godine u Zagrebu.
Na kraju ove Izborne skupštine ZŽKZ Šibensko-kninske županije novoizabrana predsjednica Anita Aužina zahvalila se nazočnima na povjerenju te obećala da će zajedno sa svima i dalje predano raditi na dobrobit HDZ-a Šibensko-kninske županije, kao i Hrvatske demokratske zajednice u cjelini.

FOTOGALERIJA


 

 

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©