Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Zagreb, 28.10.2012.

Izabrano novo vodstvo Mladeži Hrvatske demokratske zajednice

Dana, 28. listopada 2012. godine Mladež HDZ-a je na 12. Konvenciji održanoj u zagrebačkom hotelu Antunović izabrala novo vodstvo.
Preko šest stotina izaslanika iz cijele Hrvatske i dijaspore na novog je predsjednika Mladeži HDZ-a izabralo dosadašnjeg glavnog tajnika Josipa Bilavera, diplomiranog ekonomista iz Škabrnje kraj Zadra.

Na početku Konvencije nazočne članove Mladeži HDZ-a i goste pozdravio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji se u svome govoru zahvalio Mladeži HDZ-a na njihovom nemjerljivom doprinosu u radu Stranke te im poručio da ne nasjedaju porukama o krivnji HDZ-a i o beznađu. Napomenuo je da se ne opterećuju promašajima pojedinaca u prošlim vremenima te im obećao da neće više biti samo dekoracija u lošim političkim predstavama, zašto je zaradio veliki pljesak okupljene mladeži.
Karamarko je također naglasio da je stranka sada drugi i drugačiji HDZ iz kojega smo istjerali lopovluk, a vratili domoljublje i dignitet najvećoj stranci u Republici Hrvatskoj. Pozvao je Mladež HDZ-a da pomogne svojoj Domovini da se otisne iz ove recidivne i ideološke sadašnjosti, u koju je svakoga dana sve više zatočuje nekompetentna koalicijska vlast, koja izgleda kao da obnaša vlast u nepoznatoj zemlji i nepoznatom narodu.
Premijeru Zoranu Milanoviću još jednom je spočitnuo izjavu da iseljenici ne poznaju i ne vole Hrvatsku. To govore oni koji su hrvatske iseljenike desetljećima tjerali iz Hrvatske- ustvrdio je Tomislav Karamarko.

Uz predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka Konvenciji su bili nazočni i zamjenik predsjednika Drago Prgomet, potpredsjednica Dubravka Šujica, glavni tajnik Milijan Brkić, general Damir Krstičević i mnogi drugi ugledni gosti.

Dosadašnja predsjednica Martina Banić podnijela je izvješće o radu Mladeži HDZ-a u proteklom periodu i istaknula brojne aktivnosti Mladeži, te zaželjela novom vodstvu puno uspjeha u radu.
Za zamjenika predsjednika Mladeži HDZ-a izabran je Marin Babarović iz Solina, a novi dopredsjednici Mladeži su: Miroslav Smetiško, Marijan Kegalj, Nikola Marić, Sanjin Baković i Barbara Grdan Odrčić.

U ime Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije, njegovog predsjednika gospodina Ante Kulušića i svih članova HDZ-a novom vodstvu Mladeži na čelu sa predsjednikom Josipom Bilaverom čestitamo na izboru i želimo puno uspjeha u budućem radu. 

 

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©