Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Šibenik, 14.01.2013.

Gradski odbor HDZ-a grada Šibenika predstavio kandidate za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika

Dana 14. siječnja 2013. god. s početkom u 10:00 sati u prostorijama stranke održana je tiskovna konferencija na kojoj je GO HDZ-a Grada Šibenika predstavio svoje kandidate za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika.

Na početku tiskovne konferencije nazočnima se obratio predsjednik GO HDZ-a Grada Šibenika gosp. Goran Pauk koji je rekao da je dana 13. siječnja 2013. god. GO jednoglasno donio odluku da kandidat za gradonačelnika grada Šibenika bude dr. med. Željko Burić, a njegov zamjenik mr. sc. Danijel Mileta.

Nakon toga predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije gosp. Ante Kulušić je pozdravivši sve nazočne rekao da HDZ kao što je i obećao do sredine siječnja 2013. god. izlazi u javnost sa svojim kandidatima u utrci za vlast u gradu Šibeniku. Također je napomenuo da će u narednih mjesec dana ŽO HDZ-a izići u javnost sa svim kandidatima za župana, gradonačelnike i načelnike općina kao i njihovim zamjenicima u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji. Kulušić je istaknuo kako je uvjeren u pobjedu HDZ-a u gradu Šibeniku s obzirom na to da aktualna SDP-ova vlast u proteklom četverogodišnjem mandatu nije napravila ništa u gradu Šibeniku.

Nakon Kulušića nazočnima se obratio kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Šibenika dr. med. Željko Burić koji se zahvalio GO HDZ-a grada Šibenika i vodstvu stranke na ukazanom povjerenju, ali je napomenuo da je uz to što je čast biti kandidatom za gradonačelnika Grada Šibenika isto tako i jedna velika obveza da se Šibenik učini gradom ugodnim za življenje. Dr. Burić je nakon predstavljanja svoga životopisa istaknuo kako će zajedno sa svojim prvim suradnicima i strankom vratiti HDZ na vlast u Šibeniku jer HDZ ima kvalitetne ljude koji mogu odgovoriti na sve probleme koji u ovom trenutku tište grad Šibenik, a aktualna vlast nema odgovore na njih. Dr. Željko Burić je ravnatelj šibenske Opće bolnice te su za vrijeme njegovog mandata obnovljeni odjeli i iniciran projekt gradnje nove šibenske bolnice te je i to pokazatelj da je HDZ izabrao dobrog kandidata iza kojeg stoje značajni poslovni uspjesi. Oženjen je i otac troje djece. Kako je sam naglasio on je dijete gornjeg đira šibenske poljane u zimskim danima te ljetnog dira rivom. Svu svoju osobnu i profesionalnu karijeru ostvario u rodnom Šibeniku.

Nakon dr. Burića nazočnima se obratio i kandidat HDZ-a za zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika mr. sc. Danijel Mileta koji je rekao da ni dr. Burić, a niti on nisu nepoznati šibenskoj javnosti. „Na našem poslovnom putu i jedan i drugi smo pokazali kako znamo ostvariti i osobne i ciljeve organizacija koje smo vodili i koje vodimo. U ovim gospodarski turobnim vremenima želimo našim sugrađanima vratiti vjeru i pokazati kako se politika i grad mogu voditi na jedan drugačiji, prosperitetniji način. Na tom zajedničkom putu koristit ćemo znanje i resurse svih kvalitetnih šibenčana. Ne smijemo priuštiti luksuz da ljude dijelimo po političkom predznaku ili ih odbaciti zbog osobnog animoziteta.“ – zaključio je Danijel Mileta svoje obraćanje javnosti.

Svoju potporu predstavljanju kandidata došli su dati presjedništvo ŽO HDZ-a, članovi GO HDZ-a grada Šibenika, članica Nacionalnog predsjedništva Josipa Rimac, Mladež HDZ-a Šibenik, Zajednice žena HDZ-a Šibensko-kninske županije, osobe iz gospodarskog, kulturnog, športskog i javnog života grada Šibenika kao i iz cijele Šibensko-kninske županije.

 

  

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©