Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Šibenik, 25.01.2013.

Održana tiskovna konferencija Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije

Dana, 25. Siječnja 2013. godine u prostorijama Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije održana je tiskovna konferencija u 11,00 sati na kojoj su sudjelovali predsjednik Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije Ante Kulušić, potpredsjednici Ž.O. gospođa Josipa Rimac, Goran Pauk, Nediljko Dujić, tajnik Ž.O. HDZ-a Tomislav Vrdoljak, članovi predsjedništva Ž.O. HDZ-a Novica Ljubičić i Ante Rakić te kandidat HDZ-a za gradonačelnika Šibenika dr. Željko Burić i kandidat za zamjenika gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta. Tema tiskovne konferencije je prijedlog Zakona Kukuriku koalicije o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske.


Na početku tiskovne konferencije nazočnim predstavnicima medija obratio se gospodin Ante Kulušić koji je istaknuo kako ova nesposobna Kukuriku vlada želi Zakonom o investicijskim projektima rasprodati hrvatsko nacionalno dobro. Slučajni hrvatski premijer, slučajne Hrvatske, kako je i sam premijer rekao, nastavio je Kulušić nije niti svjestan koliko građana živi na rubu egzistencije i ne brine se što svaki dan više stotina ljudi ostaje bez posla i gube radna mjesta. Njemu je u interesu i na pameti kako rasprodati ili dati u koncesiju hrvatske šume, vode, ceste, nacionalne parkove i ostale nekretnine u vlasništvu države i to direktnom pogodbom, bez natječaja. To naravno ostavlja veliki prostor za manipulacije i samovoljne odluke- istaknuo je saborski zastupnik i predsjednik Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije Ante Kulušić.
Nakon Kulušića nazočnima se obratio potpredsjednik Ž.O. HDZ-a i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk koji je istaknuo kako ova Vlada u nedostatku kvalitetnih rješenja za pokretanje pozitivnih gospodarskih trendova i produktivne ekonomije uz poreznu agresiju, poseže za jednokratnom prodajom nacionalnog blaga te se s pravom pita hoće li ovim zakonom nacionalni parkovi na području županije Kornati i Krka doći na red za prodaju. Pauk je istaknuo da se Hrvatska demokratska zajednica slaže sa HBK i njenim stavom da se preinače rokovi za javnu raspravu jer je sadašnji hitni postupak nepravedan prema narodu i nacionalnom bogatstvu.

 

 

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©