Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Šibenik, 06.02.2013.

Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije predstavio kandidata za župana Gorana Pauka

Na tiskovnoj konferenciji održanoj dana 6. veljače 2013. godine u prostorijama Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije predstavljen je HDZ-ov kandidat za župana Šibensko-kninske županije. Naime, dosadašnji župan gosp. Goran Pauk kandidat je za župana za lokalne izbore u svibnju 2013. godine.
Na početku tiskovne konferencije sve nazočne pozdravila je članica nacionalnog predsjedništva i kninska gradonačelnica gđa. Josipa Rimac koja je istaknula da je na 6. Sjednici Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije održanoj dana, 4. veljače 2013. godine jednoglasnom odlukom potvrđen Goran Pauk kao kandidat HDZ-a za župana Šibensko-kninske županije. Napomenula je da je Goran Pauk svojim dosadašnjim radom opravdao povjerenje stranke te se nada da će na temelju toga biti izabran na novi mandat u prvom krugu izbora u svibnju. Gospođa Rimac je istaknula da tu nadu ulijeva i današnji odaziv velikog broja predsjednika gradskih i općinskih odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije, veliki broj gospodarstvenika koji su došli dati podršku HDZ-ovom kandidatu za župana, ali i veliki broj osoba iz javnog života Šibensko-kninske županije.


Nakon toga nazočnima se obratio i HDZ-ov kandidat za župana Šibensko-kninske županije Goran Pauk koji se u svom govoru zahvalio svima koji su se odazvali na današnju tiskovnu konferenciju, svim članovima Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije, vodstvu stranke na čelu sa predsjednikom Tomislavom Karamarkom, glavnim tajnikom Milijanom Brkičem i političkim tajnikom Tomislavom Čuljkom. Istaknuo je da je ova odluka nastavak kontinuiteta dobrog rada njega i njegovim najbližih suradnika kojima se i ovom prigodom zahvalio. Goran Pauk je istaknuo nekoliko važnih projekata napravljenih u prošlom četverogodišnjem mandatu, kao što je: donošenje dugo očekivanog Prostornog plana Županije, puno prihoda na pomorskom dobru, veliki broj izgrađenih kilometara i rekonstrukcija županijskih cesta, renovirane državne ceste kroz program betermenta, sufinanciranje i podjela velikog broja sadnica vinove loze i maslina, investicije u zdravstvu, posebno u adaptaciju i opremanje bolnica u Šibeniku i Kninu, kao i u Domove zdravlja na području županije. Župan Pauk je istaknuo da je posebno zadovoljan sa EU projektima i njihovom realizacijom do sada. „Očekuje nas ulazak u Europsku uniju i u skladu s tim daljnji razvoj projekata na čemu intenzivno radimo, te će biti sastavni dio programa kojeg ćemo iznijeti naknadno. Zadovoljan sam sa suradnjom sa svim gradovima i općinama i ako je bilo nekih nesuglasica oko određenih projekata i mišljenja, nastojao sam da se riješe na zadovoljstvo naših sugrađana. Kao HDZ-ov župan nikada nisam politizirao u odnosu na druge političke opcije u nekom gradu ili općini, nego sam nastojao ulagati tamo gdje je u našoj županiji bilo potrebno. Tako ću se i dalje ponašati jer jesam i biti ću i u buduće župan svih žitelja Šibensko-kninske županije“- zaključio je svoj govor HDZ-ov kandidat za župana Goran Pauk.


Na novinarski upit ide li HDZ na izbore u Šibensko-kninskoj županiji sami ili u koaliciji s nekom drugom strankom, članica nacionalnog predsjedništva Josipa Rimac je odgovorila sa su u tijeku razgovori sa HSS-om, HSP-om dr. Ante Starčević i LOZOM te da će se ti razgovori završiti kroz 10-tak dana i da će se tada znati i kandidati na zamjenike župana.

 

  

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©