Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Šibenik, 17.03.2013.

HDZ Šibensko-kninske županije zajedno s braniteljskim udrugama osudili premijerovu izjavu

Dana, 17. ožujka 2013. godine Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije sazvao je žurnu tiskovnu konferenciju na koju su se odazvale i braniteljske udruge iz cijele Županije u povodu izjave premijera RH Zorana Milanovića u kojoj je između ostaloga ustvrdio da Hrvatska nije Danska i Finska, te da Finska nije imala građanski rat.

Predsjednik Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije Ante Kulušić je otvarajući tiskovnu konferenciju rekao: „Na žalost, u Hrvatskoj se ovih dana razmeću teškim izjavama, međutim izjava premijera Milanovića ponizila je i potresla cijelu Hrvatsku. Njegova izjava kako Hrvatska nije Finska jer Finska nije imala građanski rat je teška i nedopustiva jer je premijer drugim riječima rekao da je u Hrvatskoj bio građanski rat. Ono što je on rekao sadržaj je srpske protutužbe za genocid i to je u jednu ruku revizija Domovinskog rata i falsificiranje povijesti. I Vijeće Europe je prihvatilo činjenicu da je na Hrvatsku izvršena agresija, a on ovom svojom izjavom kaže da smo mi imali građanski rat. Hrvatski sabor je (čak i za vrijeme Račana), donio Deklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj jasno piše da se u našoj zemlji vodio obrambeni rat protiv srpske agresije. Oslobadajuće presude Haaškog suda su također to potvrdile. Stoga je ovakva izjava premijera RH zaslužila oštru kritiku i jasnu poruku da to nećemo tolerirati zbog svih onih koji su dali svoje živote za obranu Domovine. Na kraju se pitam može li netko tko izjavi da je u Hrvatskoj bio građanski rat voditi i biti na čelu Hrvatske Vlade“- zaključio je Kulušić.
Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije i predsjednik G.O. HDZ-a Grada Šibenika upitao je ministre Antu Kotromanovića i Predraga Matića da javno odgovore „protiv kojih su se to građana oni borili u Hrvatskoj.
Rijeći osude Milanovićevoj izjavi uputio je skradinski gradonačelnik i dopredsjednik Ž.O. HDZ-a Nediljko Dujić koji je i sam hrvatski branitelj , te se zapitao zar ima još netko u Hrvatskoj tko ne zna da je Hrvatska vodila obrambeni Domovinski rat.
Na ovoj tiskovnoj konferenciji rijeći osude uputili su i predsjednik HVIDRE grada Šibenika Mladenko Spahija, predsjednik Udruge veterana IV. Gardijske brigade Šibensko-kninske županije Josip Bebek.
Potporu ovoj tiskovnoj konferenciji došla je dati i predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Šibensko-kninske županije gospoda Božena Višnjić, te predstavnici braniteljskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata sa područja cijele Šibensko-kninske županije.
 

  

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©