Vijesti
Naslovna |  Povijest Kontakt  |  Vodstvo  |  Mladež  | Učlani se!| Galerija  
 

 

Knin, 25.03.2013.

Obilježena 23. obljetnica osnivanja HDZ-a u Gradu Kninu i Općini Kijevo

Dana, 25. ožujka 2013. godine u Domu HV-a s početkom u 18,00 sati svečano je obilježena 23. obljetnica osnivanja HDZ-a za Grad Knin i Općinu Kijevo. Na trgu Ante Starčevića kod Spomenika hrvatske pobjede „Oluja '95“ predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sa suradnicima i domaćinima proslave Josipom Rimac-gradonačelnicom Knina, Ivanom Stjepanom Bajanom-načelnikom Općine Kijevo te županijskim vodstvom HDZ-a na čelu sa predsjednikom Antom Kulušićem položili su vijenac i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje koji su položili svoje živote za Domovinu Hrvatsku.


Na samom početku svečanosti u prepunoj dvorani Doma HV-a prikazan je kratki film o osnivanju HDZ-a za Grad Knin i Općinu Kijevo, a nešto više o svim događajima vezanim za osnivanje Hrvatske demokratske zajednice govorio je jedan od utemeljitelja Vinko Marić koji je podsjetio nazočne kako je to izgledalo početkom 90-tih godina osnivati HDZ na ovim prostorima te koje su sve opasnosti vrebale za odvažne i hrabre utemeljitelje.
Nakon Maričevog govora, o trenutnoj situaciji u Općini Kijevo govorio je predsjednik O.O. HDZ-a i načelnik Općine Ivan Stjepan Bajan.
Domaćica svečanosti obilježavanja 23. obljetnice, članica predsjedništva HDZ-a, predsjednica G.O. HDZ-a Knina i gradonačelnica Josipa Rimac se u svome obraćanju osvrnula na proteklo četverogodišnje razdoblje u kojem je ostvaren niz dobrih rezultata u Gradu Kninu te uloženo preko 340.000 000,00 kuna u velike projekte i to zahvaljujući HDZ-u koji je kontinuirano na vlasti u Gradu Kninu. Gradonačelnica Rimac se u svome govoru osvrnula i na rad Kukuriku koalicije te istaknula: „Neki su imali planove i zvali ih Plan 21. Govorili su da će donijeti promjene i bolji život svim građanima, a Kninu su donijeli sanaciju Opće bolnice „Hrvatski ponos“ i vjerojatno uskoro smjenu ravnatelja, donijeli su ukidanje hidroelektrane- najstarije u Hrvatskoj, donijeli su ukidanje poštanskih ureda i niz drugih poreznih nameta čime su još više osiromašili sve građane. Jeli to Plan 21 za boljitak građana“?- zapitala se na kraju Josipa Rimac.
O stanju u Šibensko-kninskoj županiji i broju članova HDZ-a govorio je županijski predsjednik Ante Kulušić koji je istaknuo da je Hrvatska demokratska zajednica vodeća snaga u Županiji, te će to ponovno pokazati na predstojećim lokalnim izborima gdje će osvojiti vlast u svim gradovima i većini općina u Šibensko-kninskoj županiji. Kulušić je pozvao premijera Milanovića da iznađe mogućnost u državnom proračunu i osigura 2 milijuna kuna za završetak infrastrukture u Kistanjama u Novom naselju, te time pomogne doseljenim Hrvatima iz Janjeva jer je to prethodna Vlada započela u Kistanjama. Ukoliko to ne učini- istaknuo je Kulušić- prozivat će ga stalno u Saboru.
Hrvatska demokratska zajednica i koalicijski partneri HSP dr. Ante Starčević i Blok umirovljenici zajedno ujedno su danas u Kninu započeli svoju kampanju za predstojeće izbore za EU parlament 14. travnja 2013. godine. Na ovoj svečanosti svojim pozdravnim govorima i o onome što će raditi kao budući EU parlamentarci obratili su se kandidati Davor Ivo Stier i Andrej Plenković u ime kandidata EU liste HDZ-a.
Na kraju svečanosti nazočnima se obratio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je ovom prigodom istaknuo da se članovi HDZ-a imaju čime ponositi. „Stvorili smo hrvatsku domovinu, uveli Hrvatsku u NATO i dovršili pregovore s Europskom unijom. Povratkom stranke učenju i idealizmu dr. Franje Tuđmana stranka se ne 'okreće sat natrag', već upravo suprotno- gradi pobjedničku, jasnu budućnost na temeljima iskrenog domoljublja i bezrezervne žrtve za Domovinu. Pobijedit ćemo na EU izborima 14. travnja 2013. godine i to će biti uvertira na lokalnim izborima 19. svibnja, a nakon toga pomest ćemo SDP na parlamentarnim izborima“- naglasio je predsjednik Karamarko te pozvao sve članove i simpatizere stranke da iziđu na predstojeće izbore za EU parlament, kao i na lokalne izbore.
U zabavnom dijelu ove svečanosti nastupila je klapa „Zvono“ iz Kistanja, a svoje pjesme krasnoslovio je kninski pjesnik i ratnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

  

 

© Službene stranice HDZ-a Županije Šibensko-kninske 2004-2011.©